Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

KLART: David Tomášek skriver på för Färjestad

ANNONS

Flera uppgifter har pekat på att David Tomášek skulle skriva på för Färjestad. 
Nu är det klart. Den tjeckiska landslagsspelaren har skrivit på för klubben. 
– Jag tror att det här kommer att bli en stor utmaning i min karriär och förhoppningsvis tror jag att det kommer att göra mig till en bättre spelare, säger David Tomášek i pressmeddelandet. 

För en och en halv vecka sedan kom Expressen med avslöjande om att David Tomasek slutförhandlade med Färjestad. Nu är den 27-årige forwarden presenterad. 

– Först och främst är David en spännande spelare och en lösning på centersidan, som vi tror ger oss ett annat element i vårt anfallsspel. Vid tycker han har många av de egenskaper som vi tittade på att addera till vår centersida. Han är en kreativ trots sin storlek och rightare och en duktig spelare i powerplay. Han har dessutom drivkraft att bli bättre och som mål att ta sig så långt han kan med sin hockey, och var väldigt sugen på att testa spel i SHL. Vi tror att vi har en miljö som gör att han kan utnyttja sina styrkor och göra både sig själv och oss bättre, säger Rickard Wallin om tjecken i ett pressmeddelande.

“Några klubbar som hörde av sig”

Spekulationerna om den tjeckiska landslagsspelarens framtid dök upp när han nu var iväg och spelade VM i Tammerfors och Riga. Där stod han totalt för fyra assist på sju matcher. 

– Det var några klubbar som hörde av sig, och vi pratade lite fram och tillbaka om det var den svenska ligan som var mitt nästa steg. Det är kanske den tuffaste ligan i Europa just nu så i min ålder och i det här skedet av min karriär där jag är just nu tycker jag att det var det bästa alternativet. Att spela i ett annat land och en annan liga än hemma är alltid en stor utmaning och och jag tror att det här kommer att bli en stor utmaning i min karriär och förhoppningsvis tror jag att det kommer att göra mig till en bättre spelare, säger David Tomášek

Under gårdagen kom Värmlands Folkblad med uppgifter om att det skulle bli ett flerårsavtal, men i pressmeddelandet skriver Karlstad-klubben att det endast är över den kommande säsongen. 

Tomášek har utöver sina matcher för det tjeckiska landslaget gjort 179 poäng på 276 grundseriematcher i den tjeckiska ligan. Detta över åtta säsonger.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL